Inleiding aan Groen Behouds praktijk-Spoor en het Frequente Schuren

June 22, 2021

Laatste bedrijfsnieuws over Inleiding aan Groen Behouds praktijk-Spoor en het Frequente Schuren

Inleiding aan Groen Behouds praktijk-Spoor en het Frequente Schuren

 

Micro-schuurt

 

Het gazon is een het leven biologisch en systeem die, constant, gekoppeld aan de knipsels die van het gras, een hoop van organisch stof maken onophoudelijk in de wortels van het gras accumuleren groeien sterven. Deze zullen geaccumuleerd organisch stof uiteindelijk de vernietigde graslaag worden. De vernietigde die graslaag is een laag van materiaal uit installatie wordt samengesteld blijft en grond tussen de bodem van de grasluifel en de bovenkant van de gazongrond. De vernietigde graslaag zal niet alleen de uitwisseling van grondvochtigheid en lucht, de gezondheid van het gazon beïnvloeden, belemmeren en vormt droge flarden, maar ook veroorzaakt diverse scherpe gevolgen. Een deel van de vernietigde graslaag (wordt organisch stof) gedegradeerd door micro-organismen en in mineralen gedegradeerd die weer worden geabsorbeerd en door installaties gebruikt. Nochtans, is dit degradatieprocédé verschillende toe te schrijven aan verschillen in microbiële activiteit, luchtdoordringbaarheid en totaal organisch stof. De luchtdoordringbaarheid van de grasluifel beïnvloedt direct de activiteit van micro-organismen. De ononderbroken accumulatie van organisch stof zal de luchtdoordringbaarheid van de de grasluifel en wortels verminderen, zal het degradatietarief van organisch stof, verlagen en zal de vorming van de vernietigde graslaag versnellen.

 

Voor zandige greens, als de organisch stofinhoud (gewicht) in de wortels 3-4% overschrijdt, zullen vele secundaire problemen, zoals gazonziekten, droge flarden, zachte gazonoppervlakten, de slechte wortelgroei, Zwarte grondlaag, en schade vaker op hoge temperatuur voorkomen. Daarom vereist de normale praktijk van het gazononderhoud elk jaar het boren, snijdende wortels, en het conventionele schuren om organisch stof en de dode graslaag te verwijderen, die ventilatie tot kanalen leiden om de degradatie van de resterende dode graslaag te versnellen en de gezondheid van het gazon te verzekeren.

Het traditionele zand bedekken na ponsen, gebruikt over het algemeen een schuurmachine van de rolborstel om een hoop van zand terug naar het gazon te bedekken om de uit enkel geslagen gaten in te vullen. Deze los nieuw zand kunnen de permeabele en air-permeable passages van het gazon lange tijd behouden, zodat de verse zuurstof het wortelsysteem en het vernietigde gebied van de graslaag onder de grasluifel kan ingaan, de sterke groei van het wortelsysteem bevorderen, en wat nog belangrijker is, de degradatie van de resterende vernietigde graslaag versnellen, daardoor wezenlijk de vernietigde graslaag verwijderen. Nochtans, dit het op zwaar werk berekende zand zal bedekken uiteindelijk de wortelgrond veroorzaken om een het in lagen aanbrengen fenomeen te vormen, resulterend in een daling van waterdoordringbaarheid en luchtdoordringbaarheid.

 

Als een dunne laag van zand op het gazon wordt uitgespreid terwijl het gazon groeit, kan zich deze laag van zand met het onlangs geproduceerde organische stof (dode grasstammen, grasbladen en grasknipsels) mengen om luchtcirculatie te verzekeren en de activiteit van micro-organismen kan organisch stof snel degraderen, de vorming van de vernietigde graslaag vertragen, de gezondheid van het gazon verbeteren en de balsnelheid verhogen. Dit is het belangrijkste doel micro-schuurt. Micro-schuurt verwijst naar het uitspreiden van zand bij 0.06-0.1m3/100m2 om de 10-14 dagen (soms tot drie weken apart) door de vegetatieperiode van het gazon. In het algemeen, is de maximumhoeveelheid zand voor kruipend bentgras 0.2m3/100m2 [3] [4]. Micro-schuurt moet worden uitgevoerd vaak om het groeipercentage van het gazon aan te passen, zodat wordt het vaak geroepen micro-schuurt (het bestrooien en frequente bestrooiing). Frequente micro-schuurt kan het zand gelijk maken zich met organisch stof mengen en het degraderen. Uiteindelijk, zal het zand wortelzand worden, zal gelijk de algemene vochtigheid van de wortelgrond, verbeteren en zal meer verenigbare van de waterlekkage en drainage mogelijkheden, en helpt compact en zelfs een putteroppervlakte vormen hebben.

 

Hoewel de traditionele methodes om de vernietigde graslaag (zoals boring, het snijden wortels, en het traditionele schuren) te controleren de vernietigde graslaag kunnen effectief controleren in zekere mate, zal het onvermijdelijk losmaking veroorzaken en zal het gazon voor een groot deel beschadigen. Vereis heel wat arbeidskrachten en sluit het stadion. Een kleine hoeveelheid het schuren kan de vorming van een laag van dood gras verminderen en helpen om een eenvormige en vaste groene oppervlakte te vormen, daardoor verminderend het gebruik van traditionele methodes.

 

Bovendien hebben sommige studies aangetoond dat greens met een klein bedrag en het frequente schuren tijdens de vegetatieperiode een snellere balsnelheid dan greens met zwaar zand in de lente en de herfst zullen hebben. Bijvoorbeeld, werd de Universiteit van Nebraska in Bent Experiments geleid op grasgreens en vond dat greens met micro-schuurt 0.08m3/100m2, en greens met 0.33m3/100m2 die elk in de lente en de herfst schuren, de balsnelheden 8,1 en 6,9 waren [2].